大蒜奶油蝦&白花椰飯

描述

5種食材 簡單好吃😋

份量

4 人份

時間

30 分鐘

步驟

  • 準備食材 
其實食材份量依自己喜好做更動
蝦的部分生蝦剝殼(留尾部)去腸腺,我買錯買到熟的 但是一樣可以完成這食譜 沒那麼香而已~
奶油無鹽或有鹽自己決定

    準備食材 其實食材份量依自己喜好做更動 蝦的部分生蝦剝殼(留尾部)去腸腺,我買錯買到熟的 但是一樣可以完成這食譜 沒那麼香而已~ 奶油無鹽或有鹽自己決定

  • Cook the cauliflower in a saucepan of boiling water for 10 mins or until tender.
將白花椰切碎,整顆切就可以,隨便切成小小的。放到滾水裡煮10分鐘,或是軟為止。

    Cook the cauliflower in a saucepan of boiling water for 10 mins or until tender. 將白花椰切碎,整顆切就可以,隨便切成小小的。放到滾水裡煮10分鐘,或是軟為止。

  • Drain well. Add 25g butter and use a potato masher / fork to mash, until almost smooth. Season.
熟後,瀝乾,加入25克的奶油,攪拌到綿密,加點鹽和胡椒調味。
沒有專業道具沒問題,用叉子攪拌也可以!

    Drain well. Add 25g butter and use a potato masher / fork to mash, until almost smooth. Season. 熟後,瀝乾,加入25克的奶油,攪拌到綿密,加點鹽和胡椒調味。 沒有專業道具沒問題,用叉子攪拌也可以!

  • 做好長這樣。一自己喜好的口感攪拌~我是比較喜歡有點嚼勁的口感。所以有些比較大的部分是故意的。

    做好長這樣。一自己喜好的口感攪拌~我是比較喜歡有點嚼勁的口感。所以有些比較大的部分是故意的。

  • Meanwhile, melt the remaining butter in a large frying pan over medium heat for 2-3 mins or until foaming. 
同時,將剩餘的奶油到炒菜鍋加熱到起泡。

    Meanwhile, melt the remaining butter in a large frying pan over medium heat for 2-3 mins or until foaming. 同時,將剩餘的奶油到炒菜鍋加熱到起泡。

  • Add the prawns and garlic and cook for 3 mins or until the prawns curl and change colour. 
加入蝦蝦和大蒜,煮約3分鐘或至蝦子蜷曲變色。
*上圖為一人份!!!

    Add the prawns and garlic and cook for 3 mins or until the prawns curl and change colour. 加入蝦蝦和大蒜,煮約3分鐘或至蝦子蜷曲變色。 *上圖為一人份!!!

  • Add the spinach and cook until spinach wilts.
加入菠菜,煮至熟為止

    Add the spinach and cook until spinach wilts. 加入菠菜,煮至熟為止

  • Divide the cauliflower mash among serving plates. Top with the prawn and spinach mixture and drizzle over the pan juices.
擺盤!將白花椰放入盤中,蝦和菠菜以及醬汁放上去~

    Divide the cauliflower mash among serving plates. Top with the prawn and spinach mixture and drizzle over the pan juices. 擺盤!將白花椰放入盤中,蝦和菠菜以及醬汁放上去~

  • 享受~好吃好吃!又健康!

    享受~好吃好吃!又健康!

3,310 瀏覽
分享至:
avatar
黃金海岸鬼靈精🇦🇺🇹🇼 5 食譜 21 粉絲

跟著做澳洲超市(Coles & Woolies )免費出刊的食譜

繼續閱讀

也可以試試看

一起做

一起做,上傳照片鼓勵作者

猜你可能會喜歡

留言

共 2 則
default avatar

網友都在看

大家都在查

泡菜鍋 健康餐 柴魚高湯 奶油白菜 午餐 燒餅 饅頭 豬油拌飯 黑糖薑茶 大阪燒 蘿蔔糕 麻油雞 咖哩 滷肉 鰻魚飯 蛋塔 日本料理 蒸蛋 泰式酸辣醬 番茄義大利麵 素食便當 酸菜魚 粉蒸排骨 中式早餐 蛋炒飯 壽喜燒 蜂蜜蛋糕 鹼粽 味醂 牛排 餅乾 香蕉煎餅 油菜 榨菜 年菜 陽春麵 壽司 紅豆紫米 韓式烤肉 便當 羊肉 歐姆蛋 越南料理 甜點 韓式料理 麻婆豆腐 檸檬塔 巧克力蛋糕 韓式 川菜